ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Çikolatalı Milföy Pasta (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=181688)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 09:56 PM

Çikolatalı Milföy Pasta
 
milföylü tarifler - milföylü tatlı tarifi - çikolatalı pasta tarifi - milföyden pasta tarifi
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Gerekli Malzemeler

2 paket bitter çikolata (toplam 160 gr)

½ çay bardağı süt (çikolata için)

8 yaprak milföy hamuru

250 gr frambuaz veya vişne (dondurulmuş yada taze)

1,5 paket krem şanti

1 su bardağı süt

2-3 çorba kaşığı pudra şekeri
Hazırlanışı;

Elimizdeki 4 milföy hamurunu yan yana yapıştırın ve bir kare oluşturun.

Üzerlerinden merdane ile geçin ve hafifçe inceltin.

Kalan 4 hamuru da aynı şekilde kare oluşturup merdane ile inceltin.

Hamurların üzerine çatal ile sıkça delik açın.

Bu iki hamuru yağlı fırın tepsisine dizin ve önceden

180 dereceye ısıttığımız fırınımızda alt ve üstü pembeleşinceye kadar pişirin.

Milföy hamurlarını fırından çıkardıktan sonra

kabaran kısımlarını elinizle bastırarak yassılaştırın.

Bir cezvenin içine küçük küçük doğranmış

çikolataları alın ve cezvenin içine süt ilave edin.

Kısık ateşte çikolataları eritin.

Süt ılınınca bir fırça ile milföy hamurlarının

bir yüzüne sürün ve hamurları altındaki kâğıtla

beraber buzdolabına koyun.

Çikolata katılaşıncaya kadar buzdolabında bekletin.

Krem şanti ile sütü koyulaşıncaya kadar çırpın.

Hamurların birinin üzerine krem şantiyi

yayın ve üzerine frambuazları dizin.

Üzerine tekrar krem şanti yaydıktan

sonra diğer milföy hamurunu da üzerine oturtun.

En üste tekrar krem şanti yapın ve frambuazları dizin.

Pudra şekeri eleyin. Buzdolabında birkaç saat beklettikten

sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.