![]() |
Paskalya Keki |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Paskalya Kekiüzümlü kek - paskalya keki nasıl yapılırMlazemeler: 5 yumurtanın akı 1 fiske tuz 100 gr (1/2 su bardağından biraz az) toz şeker 175 gr (1 su bardağı) badem (çekilmiş) 1/2 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi 60 gr (1/2 su bardağı) badem (zarları soyulup, ortalarından ikiye ayrılmış) Tarifi: Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (190°C) getirip, ısıtınız ![]() 20 cm'lik bir kek kabını alüminyum kağıdıyla kaplayıp, bir kenara bırakınız ![]() Orta boy bir kasede yumurta aklarını ve tuzu, yumurta teliyle kar haline getiriniz ![]() ![]() ![]() Madeni bir kaşıkla, çekilmiş badem ve portakal kabuğu rendesini katınız ![]() ![]() Keki fırına sürüp 30 dakika, ortasına batırılan bir şiş temiz ve kuru çıkana kadar pişiriniz ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|