ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Paskalya Keki (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=181602)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 10:11 PM

Paskalya Keki
 
üzümlü kek - paskalya keki nasıl yapılırMlazemeler:


5 yumurtanın akı

1 fiske tuz

100 gr (1/2 su bardağından biraz az) toz şeker

175 gr (1 su bardağı) badem (çekilmiş)

1/2 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi

60 gr (1/2 su bardağı) badem (zarları soyulup, ortalarından ikiye ayrılmış)



Tarifi:


Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (190°C) getirip, ısıtınız.

20 cm'lik bir kek kabını alüminyum kağıdıyla kaplayıp, bir kenara bırakınız.


Orta boy bir kasede yumurta aklarını ve tuzu, yumurta teliyle kar haline getiriniz. Şekeri azar azar, sürekli çırparak ekleyiniz. Bütün şeker eklenince, karışım sıkı ve sert olana kadar çırpmaya devam ediniz.


Madeni bir kaşıkla, çekilmiş badem ve portakal kabuğu rendesini katınız. Karışımı kek kabına boşaltıp, yarım bademleri üstüne serpiniz.


Keki fırına sürüp 30 dakika, ortasına batırılan bir şiş temiz ve kuru çıkana kadar pişiriniz. Keki fırından çıkarıp, soğuttuktan sonra servis ediniz.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.