Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
keten, krakerler, tohumlu

Keten Tohumlu Krakerler

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Keten Tohumlu Krakerler





Malzemeler


125 gr un

1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu

1/2 tatlı kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı tuz

2 yemek kaşiğı keten tohumu

60 ml süt

2 yemek kaşığı zeytinyağı


Yapılışı



Malzemeler karıştırılır,ardından elle yoğurulurKuru olması halinde bir miktar süt eklenir

Mutfak tezgahına biraz un serpilir ve hamur biraz daha yoğurularak top haline getirilir


Hamur iki parçaya bölünür ve 2-3 mm kalınlığında açılır

Çatalla üzerine delikler açılır


Hamurdan üçgen parçalar kesilerek,yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir

Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında 20-25 dakika hafif kızarana kadar pişirilir



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.