![]() |
Keten Tohumlu Krakerler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Keten Tohumlu Krakerler![]() Malzemeler 125 gr un 1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu 1/2 tatlı kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı tuz 2 yemek kaşiğı keten tohumu 60 ml süt 2 yemek kaşığı zeytinyağı Yapılışı Malzemeler karıştırılır,ardından elle yoğurulur ![]() ![]() Mutfak tezgahına biraz un serpilir ve hamur biraz daha yoğurularak top haline getirilir ![]() Hamur iki parçaya bölünür ve 2-3 mm kalınlığında açılır ![]() Çatalla üzerine delikler açılır ![]() Hamurdan üçgen parçalar kesilerek,yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir ![]() Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında 20-25 dakika hafif kızarana kadar pişirilir ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|