![]() |
Keten Tohumlu Krakerler
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler 125 gr un 1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu 1/2 tatlı kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı tuz 2 yemek kaşiğı keten tohumu 60 ml süt 2 yemek kaşığı zeytinyağı Yapılışı Malzemeler karıştırılır,ardından elle yoğurulur.Kuru olması halinde bir miktar süt eklenir. Mutfak tezgahına biraz un serpilir ve hamur biraz daha yoğurularak top haline getirilir. Hamur iki parçaya bölünür ve 2-3 mm kalınlığında açılır. Çatalla üzerine delikler açılır. Hamurdan üçgen parçalar kesilerek,yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında 20-25 dakika hafif kızarana kadar pişirilir. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.