Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kestaneli, peykek

Kestaneli Peykek

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kestaneli Peykek





Malzemeler (10 cm’lik kelepçeli kalıp için)

Tabanı için


* 8 adet haylayf bisküvi

* 1 yemek kaşığı tereyağ (erimiş)

* 3 yemek kaşığı kestane püresi

Kreması için


* 30 ml krema

* 80 gram labne

* 1 yemek kaşığı kaymak

* 3 yemek kaşığı şeker

* 1 yemek kaşığı vanilyalı puding

* 1 adet yumurta sarısı

Üstü için


* kestane şekeri

Hazırlanışı


1 Erimiş tereyağı ile ezilmiş haylayf iyice ovulur

2 Yağlanmış kalıbın içine hamur haline gelmiş bisküvi bastırılarak yerleştirilir

3 Üzerine kestane püresi konulur

4 Krema, labne, kaymak, yumurta sarısı iyice çırpılır

5 Seker ve vanilyalı toz puding eklenir

6 Hazırlanan tabanın üzerine krema dökülür

7 175 dereceye ısıtılan fırında üzeri kızarana kadar pişirilir

8 Fırının içinde soğutulup 1 gece bekletildikten sonra üzeri kestane ile süslendikten sonra servis edilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.