Kestaneli Peykek |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kestaneli PeykekMalzemeler (10 cm’lik kelepçeli kalıp için) Tabanı için * 8 adet haylayf bisküvi * 1 yemek kaşığı tereyağ (erimiş) * 3 yemek kaşığı kestane püresi Kreması için * 30 ml krema * 80 gram labne * 1 yemek kaşığı kaymak * 3 yemek kaşığı şeker * 1 yemek kaşığı vanilyalı puding * 1 adet yumurta sarısı Üstü için * kestane şekeri Hazırlanışı 1 Erimiş tereyağı ile ezilmiş haylayf iyice ovulur 2 Yağlanmış kalıbın içine hamur haline gelmiş bisküvi bastırılarak yerleştirilir 3 Üzerine kestane püresi konulur 4 Krema, labne, kaymak, yumurta sarısı iyice çırpılır 5 Seker ve vanilyalı toz puding eklenir 6 Hazırlanan tabanın üzerine krema dökülür 7 175 dereceye ısıtılan fırında üzeri kızarana kadar pişirilir 8 Fırının içinde soğutulup 1 gece bekletildikten sonra üzeri kestane ile süslendikten sonra servis edilir |
|