Limon Kremalı Vişneli Volovan |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Limon Kremalı Vişneli VolovanLimon Kremalı Vişneli Volovan Tarifi - Limon Kremalı Vişneli Volovan Yapılışı ![]() Malzemeler: 16 milföy hamuru 1 su bardağı çekirdeksiz vişne Pudra şeker Kreması için: 500 ml süt 1 yumurta sarısı 1 çay bardağı toz şeker 2 yemek kaşığı un 1 paket vanilya 2 yemek kaşığı nişasta 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu Hazırlanışı: Milföy hamurlarını oda sıcaklığında yumuşamaya bırakın Hamurları su bardağı ile yuvarlak kesin ve yarısını yağlı kağıt serili tepsiye dizin![]() Hamurların diğer yarısını daha küçük bir bardak ya da kalıpla keserek halka şekline getirin ve tepsideki hamurların üzerine yerleştirin Ortalarından çıkan küçük yuvarlakları da tepsiye dizin 190 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin Fırından çıkartıp soğumaya bırakın![]() Kreması için süt, yumurta sarısı, şeker, un, nişasta ve vanilyayı tencereye alıp iyice karıştırın ve orta ateşte katılaşıncaya kadar pişirin Katılaşıp kaynamaya başlayınca rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip karıştırın Ilınmaya bırakın![]() Volovanların içlerine 2-3’er tane vişne yerleştirin Kremayı sıkma torbasına alıp volovanların içlerini doldurun Kenarlarına tekrar vişne yerleştirip kapaklarını üzerlerine kapatın Pudra şeker serpiştirip servis yapın![]() Afiyet olsun ![]() |
|
|
|