ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Limon Kremalı Vişneli Volovan (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=180934)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:02 AM

Limon Kremalı Vişneli Volovan
 

Limon Kremalı Vişneli Volovan Tarifi - Limon Kremalı Vişneli Volovan Yapılışı

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler:


16 milföy hamuru

1 su bardağı çekirdeksiz vişne

Pudra şeker


Kreması için:


500 ml süt

1 yumurta sarısı

1 çay bardağı toz şeker

2 yemek kaşığı un

1 paket vanilya

2 yemek kaşığı nişasta

1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu



Hazırlanışı:


Milföy hamurlarını oda sıcaklığında yumuşamaya bırakın. Hamurları su bardağı ile yuvarlak kesin ve yarısını yağlı kağıt serili tepsiye dizin.


Hamurların diğer yarısını daha küçük bir bardak ya da kalıpla keserek halka şekline getirin ve tepsideki hamurların üzerine yerleştirin. Ortalarından çıkan küçük yuvarlakları da tepsiye dizin. 190 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın.


Kreması için süt, yumurta sarısı, şeker, un, nişasta ve vanilyayı tencereye alıp iyice karıştırın ve orta ateşte katılaşıncaya kadar pişirin. Katılaşıp kaynamaya başlayınca rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip karıştırın. Ilınmaya bırakın.


Volovanların içlerine 2-3’er tane vişne yerleştirin. Kremayı sıkma torbasına alıp volovanların içlerini doldurun. Kenarlarına tekrar vişne yerleştirip kapaklarını üzerlerine kapatın. Pudra şeker serpiştirip servis yapın.



Afiyet olsun.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.