Fıstıklı Bisküvi |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fıstıklı Bisküvievde bisküvi yapımı - bisküvi nasıl yapılır Malzemeler 3 su bardağı un 1 çay kaşığı karbonat 1/2 çay kaşığı kabartma tozu 1 çay bardağı süt tozu 120 gram yumuşak kıvamda tereyağı 1 su bardağı şeker 1 fiske tuz 2 yumurta 1 su bardağı antep fıstığı içi (orj tarifte fındık vardı) 100 gram iri doğranmış bitter çikolata Hazırlanışı: 1- Unu, süt tozunu, karbonatı, kabartma tozunu ve tuzu orta boy bir kaba eleyin 2- Tereyağını ve şekeri bir kabın içinde mikserle çırpın İçine yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin 3- Unlu karışımı azar azar ekleyin ele yapışmayann bir hamur elde edene kadar yoğurun 4- Son olarak fıstık içlerini ve çikolata parçalarını ekleyin ve yoğurun 5- Rulo haline getirin yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirip üstünü bastırın 6- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üstleri kızarana kadar 15 dakika pişirin 7- Fırından çıkarın telin üzerine koyup soğumasını bekleyin Soğuduktan sonra 1-2 cm kalınlığında verev şekilde kesin Fırının ısısını düşürün Yağlı kağıdın üstüne kestiğiniz dilimleri koyup fırında kurutun Bisküvinin özelliği kıtır kıtır olmasıdır Afiyet olsun |
|