![]() |
Fıstıklı Bisküvi
evde bisküvi yapımı - bisküvi nasıl yapılır
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler 3 su bardağı un 1 çay kaşığı karbonat 1/2 çay kaşığı kabartma tozu 1 çay bardağı süt tozu 120 gram yumuşak kıvamda tereyağı 1 su bardağı şeker 1 fiske tuz 2 yumurta 1 su bardağı antep fıstığı içi (orj. tarifte fındık vardı) 100 gram iri doğranmış bitter çikolata Hazırlanışı: 1- Unu, süt tozunu, karbonatı, kabartma tozunu ve tuzu orta boy bir kaba eleyin. 2- Tereyağını ve şekeri bir kabın içinde mikserle çırpın. İçine yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin. 3- Unlu karışımı azar azar ekleyin ele yapışmayann bir hamur elde edene kadar yoğurun. 4- Son olarak fıstık içlerini ve çikolata parçalarını ekleyin ve yoğurun. 5- Rulo haline getirin yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirip üstünü bastırın. 6- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üstleri kızarana kadar 15 dakika pişirin. 7- Fırından çıkarın telin üzerine koyup soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra 1-2 cm kalınlığında verev şekilde kesin. Fırının ısısını düşürün. Yağlı kağıdın üstüne kestiğiniz dilimleri koyup fırında kurutun. Bisküvinin özelliği kıtır kıtır olmasıdır. Afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.