![]() |
Lokumlu Pasta Kreması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Lokumlu Pasta Kremasıpasta kreması tarifi - beyaz pasta kreması nasıl yapılır - tereyağlı pasta kreması MALZEMELER: 2 yumurta akı 100 gr şeker elenmiş 125 gr tuzsuz tereyağı, yumuşatılmış YAPILIŞI: Yumurta aklarını ateşe koyabileceğiniz bir kabın içine koyun ![]() Şekeri katıp bir tenceredeki sıcak fakat kaynamayan suyun üstüne oturtun ![]() Karışım koyulaşıp, çırpıcı ile yukarı kaldırdığınızda uzayacak duruma gelene dek çırpın ![]() Sıcak suyun üstünden alıp, karışım sivri tepeler oluşturana ve soğuyana dek çırpmanızı sürdürün ![]() Tereyağını bir kabın içine koyarak hafif bir krem haline gelene dek çırpın ![]() Merengi yavaş yavaş tereyağına katın ![]() Dilerseniz değişik lezzet ve koku da verebilirsiniz ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|