Lokumlu Pasta Kreması |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Lokumlu Pasta Kremasıpasta kreması tarifi - beyaz pasta kreması nasıl yapılır - tereyağlı pasta kreması MALZEMELER: 2 yumurta akı 100 gr şeker elenmiş 125 gr tuzsuz tereyağı, yumuşatılmış YAPILIŞI: Yumurta aklarını ateşe koyabileceğiniz bir kabın içine koyun Şekeri katıp bir tenceredeki sıcak fakat kaynamayan suyun üstüne oturtun Karışım koyulaşıp, çırpıcı ile yukarı kaldırdığınızda uzayacak duruma gelene dek çırpın Sıcak suyun üstünden alıp, karışım sivri tepeler oluşturana ve soğuyana dek çırpmanızı sürdürün Tereyağını bir kabın içine koyarak hafif bir krem haline gelene dek çırpın Merengi yavaş yavaş tereyağına katın Dilerseniz değişik lezzet ve koku da verebilirsiniz alıntı |
|