Profiterol Mutfağımdan |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Profiterol Mutfağımdanprofiterol tarifi - profötöröl tarifi - profitöröl tarifi - tatli tarifleri - pasta tarifleri - yaz pastalari - hafif pastalar - hafif tatlilar - kolay pasta tarifleri - kolay tatli tarifleri Malzemeler ![]() Tarif ![]() Bir tencerenin icine su, tereyagi ve tuz koyun ![]() ![]() Tencerenin icindeki malzemeleri kaynatin ![]() ![]() Unu kaynayan suyun icine dökün ve hemen karistirin Ocagi kapatin ve tencereyi ocagin üstünde birakarak 1 dakika daha karistirmaya devam edin![]() ![]() Tencerenin dibinde beyazliklar olusmaya basladiginda ve malzeme hamur haline geldiginde kivami tamamdir ![]() ![]() Tencereyi hala sicak olan ocagin üzerinden alip 2 yumurta ilave ederek karistirin Yumurtalar tamamen hamurda kaybolana kadar karistirin![]() ![]() Hamur pürüzsüz ve parlak hale geldiginde bir baska kapin icine alin ve tamamen sogumaya birakin ![]() Hamur soguduktan sonra 2 yumurta daha ilave ederek karistirin ![]() Hamurun sekli bu hale geldiginde islem tamam dir ![]() ![]() Isitilmis firini 225° dereceye getirin Firin tepsisine firin kagidini serin Hamura sekil vermek icin yildiz uclu torbaya dökün![]() ![]() Hamuru aralikli olarak tepsinin üzerine uzunca sıkın Firinin orta katinda 225° derecede 25 dakika pisirin![]() ![]() Firindan profiterolleri cikarttiktan hemen sonra ikiye kesin ki icindeki buhar ciksin Sogumaya birakin ve soguduktan sonra ic malzemesini ilave ederek diger yarisi ile üzerini kapatin![]() ![]() Cok fazla bekletmeden servis edin ![]() Afiyet olsun! Dip not: Ic malzemesi icin krem santi kullandim Bu arzuya göre degisebilir Damak tadiniz neyi tercih ederse onu kullaniniz ![]() |
|
|
|