Nişastalı Kek |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Nişastalı KekNişastalı Kek Tarifi - Nişastalı Kek Yapılışı - Nişastalı Kek Nasıl Yapılır - Dr Oetker Nişastalı Kek Malzemeler: 220 g (2 su bardağı) un 50 g (½ su bardağı) Dr Oetker Mısır Nişastası 1 poşet Dr Oetker Hamur Kabartma Tozu 200 ml (1 su bardağı) sıvı yağ 200 ml (1 su bardağı) süt 2 yumurta 1 poşet Dr Oetker Şekerli Vanilin Hazırlanışı: Un, nişasta ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin Üzerine sıvı yağ, süt, yumurta ve şekerli vanilini ekleyin Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın Hamuru yağlanmış 25x11 cm boyutlarındaki kek kalıbına alın, üzerini düzeltin ve pişirin Elektrikli fırın ayarı: Turbo pişirme: 160°C (önceden ısıtılmış) Alt-üst pişirme: 170°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 35-40 dakika Pişirme süresinin 15 dakikasında hamurun üzerini bıçak yardımı ile uzunlamasına 1 cm derinliğinde kesin ve pişirmeye devam edin Süre sonunda keki fırından çıkarın 10-15 dakika bekletip kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın |
|