ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Nişastalı Kek (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=180319)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:44 AM

Nişastalı Kek
 
Nişastalı Kek Tarifi - Nişastalı Kek Yapılışı - Nişastalı Kek Nasıl Yapılır - Dr Oetker Nişastalı Kek

Malzemeler:

220 g (2 su bardağı) un

50 g (½ su bardağı) Dr. Oetker Mısır Nişastası

1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu

200 ml (1 su bardağı) sıvı yağ

200 ml (1 su bardağı) süt

2 yumurta

1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin


Hazırlanışı:

Un, nişasta ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Üzerine sıvı yağ, süt, yumurta ve şekerli vanilini ekleyin. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Hamuru yağlanmış 25x11 cm boyutlarındaki kek kalıbına alın, üzerini düzeltin ve pişirin.


Elektrikli fırın ayarı:

Turbo pişirme: 160°C (önceden ısıtılmış)

Alt-üst pişirme: 170°C (önceden ısıtılmış)

Pişirme süresi: Yaklaşık 35-40 dakika


Pişirme süresinin 15. dakikasında hamurun üzerini bıçak yardımı ile uzunlamasına 1 cm derinliğinde kesin ve pişirmeye devam edin.


Süre sonunda keki fırından çıkarın. 10-15 dakika bekletip kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.