![]() |
Nişastalı Kek
Nişastalı Kek Tarifi - Nişastalı Kek Yapılışı - Nişastalı Kek Nasıl Yapılır - Dr Oetker Nişastalı Kek
Malzemeler: 220 g (2 su bardağı) un 50 g (½ su bardağı) Dr. Oetker Mısır Nişastası 1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu 200 ml (1 su bardağı) sıvı yağ 200 ml (1 su bardağı) süt 2 yumurta 1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin Hazırlanışı: Un, nişasta ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Üzerine sıvı yağ, süt, yumurta ve şekerli vanilini ekleyin. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Hamuru yağlanmış 25x11 cm boyutlarındaki kek kalıbına alın, üzerini düzeltin ve pişirin. Elektrikli fırın ayarı: Turbo pişirme: 160°C (önceden ısıtılmış) Alt-üst pişirme: 170°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 35-40 dakika Pişirme süresinin 15. dakikasında hamurun üzerini bıçak yardımı ile uzunlamasına 1 cm derinliğinde kesin ve pişirmeye devam edin. Süre sonunda keki fırından çıkarın. 10-15 dakika bekletip kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.