![]() |
Çıtır poğaça- Denenmiş Tarifler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çıtır poğaça- Denenmiş Tariflermisafirlerime sık sık yaptığım ve benden özellikle istenen bir poğaça, akşamdan yapılabilir olması da işlerinizi daha da kolaylaştırıyor, kesinlikle denemenizi öneririm ![]() ![]() MALZEMELER: 1/2 paket margarin (oda sıcaklığında) 1 fincan sıvıyağ 1 fincan yoğurt 1 paket kabartma tozu yeterince tuz (ölçüdeki fincan, nescafe(granül) kahve fincanıdır) İÇ MALZEMESİ: 2 adet haşlanmış patates (rendelenmiş) 1 su bardağı kaşar (rendelenmiş) tuz, karabiber,kırmızıbiber ÜZERİNE: (PÜF NOKTASI VE ÖZELLİĞİ BURADA) 1 su bardağı galeta unu 2 yumurtanın akı cırpılacak YAPILIŞI: 1- hamur malzemesinin tümü karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir ![]() 2- küçük yumurta büyüklüğünde bezeler yapılır ![]() 3- bezelerin içine iç malzemesi konularak normal poğaça şeklinde kapatılır ![]() 4- hazırlanan poğaçalar önce çırpılmış yumurta akına sonra tamamen galeta ununa bulanır ve yağlanmış tepsiye dizilir ![]() 5- fırında üzerleri altın rengi oluncaya kadar pişirilir ![]() Afiyet olsun ![]() ![]() ![]() iç malzemesi tercihe göre peynir ve maydonoz karışımı olarakta yapılabilir ![]() |
![]() |
![]() |
|