Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
açma, gözleme, kıymalı

Kıymalı Açma Gözleme

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kıymalı Açma Gözleme



Kıymalı Açma Gözleme - Kıymalı Açma Gözleme Tarifi



Malzemeler :

4 su bun

1 pkuru maya

1 tatlı ktuz

Taze kekik

Aldığı kadar ılık su

İç harcı için:


250 grkıyma

4 soğan

2 biber

Sıvıyağ

Tuz,karabiber

Üzeri için:


tereyağı

Hazırlanışı :

Hamuru için karıştırma kabına unu alın Ortasını açarak içine mayayı ve tuzu alarak harmanlayın Daha sonra varsa taze kekiği doğrayarak üzerine ilave edin Yoksa kuru kekik de eklenebilir Alabildiği kadar ılık su ile hamuru yoğurun


Diğer tarafta iç harcı için soğanları sıvıyağda kavurun Soğanlar kavrulunca üzerine önce kıymayı sonra da biberi ekleyin Tuzunu ve baharatını ekleyerek yarı kıvamda pişirin


Hazırladığınız hamuru 8 bezeye ayırarak servis tabağından biraz daha büyük açın İç harcı hepsine paylaştırarak bir kenarına yayın Diğer kenarı da üzerine kapatıp sacta iki taraflı pişirin Piştikten sonra sıcakken tereyağı sürerek sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.