![]() |
Perajki |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() PerajkiMALZEMELER 5 -su bardağı un 2- yumurta 1-su bardağı yoğurt 0,5 bardak sıvı yağ vanel, 1-cimdik tuz ve kara biber 2-tatlı kaşığı şeker 1 paket maya (gerekse, su ılave ede bilirsiniz) Harci icin; 2-3 tane patates haşlanır, soyulur ![]() ![]() Tavada onceden doğrayıb, kavurdugumuz soğanın uzerıne eklenıb ![]() ![]() ve soyumaya bırakılır ![]() Unu bir kaba koyarak,ortasını havuz gibi açalım ![]() ![]() ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim ![]() ![]() Hamur kabarınca örtüyü açarak biraz dinlendirelim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ( Dileyen Fırında da kızarta bilir) Afiyet Olsun |
![]() |
![]() |
|