ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Perajki (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=179311)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 10:33 PM

Perajki
 
MALZEMELER


5 -su bardağı un

2- yumurta

1-su bardağı yoğurt

0,5 bardak sıvı yağ

vanel,

1-cimdik tuz ve kara biber

2-tatlı kaşığı şeker

1 paket maya

(gerekse, su ılave ede bilirsiniz)



Harci icin;


2-3 tane patates haşlanır, soyulur. Soyulan patatesler çatalla ezilir.

Tavada onceden doğrayıb, kavurdugumuz soğanın uzerıne eklenıb. 5 dak beraber kavrulur. Tuz ve kara biber ilave edilir

ve soyumaya bırakılır.




Unu bir kaba koyarak,ortasını havuz gibi açalım.1 su bardağı ılık suda şeker ve mayayı eriterek kabarmasını bekleyelim.Unun içine mayayı ve diğer malzemeleri

ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.Mayalanması için hamurun üzerine kalın bez örterek 2 saat bekletelim.

Hamur kabarınca örtüyü açarak biraz dinlendirelim. Hamurdan küçük parçalar koparıp kuçuk yuvarlak bezeler yapalım. Bezeleri su bardagının ağzı buyukluyunde elimizle açarak bir kaşık harc koyup kapatalım. Sonra yapdıgımız bu borekleri. tenceredeki bol kızgın yağda kızartalım. Dıkkat edin yağ bol olsun.

( Dileyen Fırında da kızarta bilir)


Afiyet Olsun


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.