Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
buğday, ekmeği, yumuşak

Yumuşak Buğday Ekmeği

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yumuşak Buğday Ekmeği



MALZEMELER:



1 cup: 1 su bardağı - 200 ml



1 cup su,

2 büyük kaşık şeker ( 2 çorba kaşığı ),

2 küçük kaşık (tatlı kaşığı) tuz,

1/8 cup süt,

2 büyük kaşık (çorba kaşığı) sıvıyağ,

3 cup un,

2 küçük ölçü kaşığı (tatlı kaşığı) kuru maya



YAPILIŞI:


Tüm malzemeleri sırası ile ekmek yapma makinasına koyup beyaz ekmek programını seçiyoruz ve pişmesini bekliyoruz


Elde yapacaksanız malzemeleri karıştırıp hamur yapıyoruz 1 saat mayalandırıyoruz İki katı kabarınca şekil verip kalıba yerleştiiriyoruz


Yarım saat daha mayalandırıp 175 derece fırında pişiriyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.