![]() |
Yumuşak Buğday Ekmeği
MALZEMELER:
1 cup: 1 su bardağı - 200 ml 1 cup su, 2 büyük kaşık şeker ( 2 çorba kaşığı ), 2 küçük kaşık (tatlı kaşığı) tuz, 1/8 cup süt, 2 büyük kaşık (çorba kaşığı) sıvıyağ, 3 cup un, 2 küçük ölçü kaşığı (tatlı kaşığı) kuru maya YAPILIŞI: Tüm malzemeleri sırası ile ekmek yapma makinasına koyup beyaz ekmek programını seçiyoruz ve pişmesini bekliyoruz. Elde yapacaksanız malzemeleri karıştırıp hamur yapıyoruz. 1 saat mayalandırıyoruz. İki katı kabarınca şekil verip kalıba yerleştiiriyoruz. Yarım saat daha mayalandırıp 175 derece fırında pişiriyoruz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.