![]() |
Çeçen Mantısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çeçen Mantısıpatatesli mantı - çeçen mantısı nasıl yapılır - patates mantısıMalzemeler: Yarım kilo un 2 soğan 5-6 patates 2 yumurta 2 kaşık salça 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber 1 miktar tuz Tarifi: 1- Una yumurta, tuz ve ılık su ilave edip iyice yoğurulur ![]() ![]() ![]() 2- Hamur 5'e 5 santim büyüklüğünde karelere bölünür ![]() ![]() 3- Kareler kapatılıp, kaynamakta olan tuzlu suya atılır ![]() ![]() 4- Hazırlanan sos üzerine dökülüp servis yapılır ![]() ![]() İçin Hazırlanması: Patatesler haşlanır soyulup rendelenir ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|