Profiterol Hamuru Nasıl Yapılır |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Profiterol Hamuru Nasıl YapılırProfiterol Hamuru Yapılışı - Profiterol Hamuru Yapımı Gerekli malzeme Hamur için 25 çay bardağı su 2 tatlı kaşığı tozşeker 50 gr margarin 15 su bardağı un 2 çorba kaşığı mısır nişastası 4 yumurta Krema için 3 çorba kaşığı un 7 çorba kaşığı tozşeker Yarım litre süt 1 yumurtanın sarısı 50 gr margarin 2 paket vanilya 1 limonun rendelenmiş kabuğu Hamur için Su, şeker ve margarini bir tencereye alıp kaynatın Un ve nişastayı ekleyip yoğun bir kıvam elde edinceye kadar pişirin Ocaktan alıp soğumasını bekleyin Soğuduktan sonra yumurtaları teker teker ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar karıştırın Karışımı sıkma torbasına doldurun Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak sıkın Önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin Hamurlar piştikten sonra enine ikiye kesip içine kremayı yerleştirin Krema için Krema için un, şeker, süt ve yumurta sarısını çırpıp kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin Margarin ve vanilyayı ilave edip bir taşım daha pişirin Ocaktan alıp rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin Ilınmaya bırakın |
|