![]() |
Profiterol Hamuru Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Profiterol Hamuru Nasıl YapılırProfiterol Hamuru Yapılışı - Profiterol Hamuru Yapımı ![]() Gerekli malzeme Hamur için 2 ![]() 2 tatlı kaşığı tozşeker 50 gr margarin 1 ![]() 2 çorba kaşığı mısır nişastası 4 yumurta Krema için 3 çorba kaşığı un 7 çorba kaşığı tozşeker Yarım litre süt 1 yumurtanın sarısı 50 gr margarin 2 paket vanilya 1 limonun rendelenmiş kabuğu ![]() Hamur için Su, şeker ve margarini bir tencereye alıp kaynatın ![]() Un ve nişastayı ekleyip yoğun bir kıvam elde edinceye kadar pişirin ![]() Ocaktan alıp soğumasını bekleyin ![]() Soğuduktan sonra yumurtaları teker teker ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar karıştırın ![]() ![]() Karışımı sıkma torbasına doldurun ![]() Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak sıkın ![]() Önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin ![]() Hamurlar piştikten sonra enine ikiye kesip içine kremayı yerleştirin ![]() Krema için Krema için un, şeker, süt ve yumurta sarısını çırpıp kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin ![]() Margarin ve vanilyayı ilave edip bir taşım daha pişirin ![]() Ocaktan alıp rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin ![]() Ilınmaya bırakın ![]() |
![]() |
![]() |
|