KAŞNİKA |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
KAŞNİKAMalzemeler susam Yağı Veya Tereyağı Tuz,Kırmızı Biber 1 Kg Pırasa 1 Kg Mısır Unu Yapılışı Pırasayı YıkayınUzunlamasına 4'e Kesin, Sonra Küçükçe DoğrayınMısır Ununu Tuz Ve Su Koyarak Yumuşak Bir Hamur Haline Getirin Pırasayı İlave Edin, Yağlanmış Tepsiye Boşaltıp, Her Tarafına YayınÜzerine Susam Yağı Veya Kızgın Tereyağı İle Kırmızı Biber Gezdirip, Kızgın Fırında Pişirin Kaymaklı Yoğurt Veya Ayranla Servis YapınBu Börek Pırasa Yerine Taze Soğan, Isırgan Otu, Çabana Otu, Gelincik Otu İle De Aynı Şekilde HazırlanabilirAfiyet Olsun |
|