KAŞNİKA |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
KAŞNİKAMalzemeler susam Yağı Veya Tereyağı Tuz,Kırmızı Biber 1 Kg Pırasa 1 Kg Mısır Unu Yapılışı Pırasayı Yıkayın Uzunlamasına 4'e Kesin, Sonra Küçükçe Doğrayın Mısır Ununu Tuz Ve Su Koyarak Yumuşak Bir Hamur Haline Getirin Pırasayı İlave Edin, Yağlanmış Tepsiye Boşaltıp, Her Tarafına Yayın Üzerine Susam Yağı Veya Kızgın Tereyağı İle Kırmızı Biber Gezdirip, Kızgın Fırında Pişirin Kaymaklı Yoğurt Veya Ayranla Servis Yapın Bu Börek Pırasa Yerine Taze Soğan, Isırgan Otu, Çabana Otu, Gelincik Otu İle De Aynı Şekilde Hazırlanabilir Afiyet Olsun![]()
|
|
|
|