![]() |
Patilla |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() PatillaMALZEMELER Hamuru İçin; 4 su bardağı un 1 tatlı kaşığı tuz Kibrit kutusu kadar yaş maya (veya 2 çay kaşığı kuru maya) Alabildiğince su (kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olucak) İç Malzemesi İçin; 500 gr ![]() Yarım demet maydanoz 2 adet orta boy kuru soğan 2 adet orta boy domates 2 adet yeşil taze biber 1 yemek kaşığı domates salçası 2 yemek kaşığı margarin 1 çay kaşığı tuz İsteğe göre baharat HAZIRLANIŞI Un, su, tuz ve yaş maya ile derin bir kapta kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurulur, mayalanmaya bırakılır ![]() Bir tavada iç malzemeleri; yani ince kıyılmış soğanlar yağda sarartılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir tarafta mayalanan hamurdan, kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|