Erişte Hamuru (Domatesli) |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Erişte Hamuru (Domatesli)Gereçler: 500 gr makarnalık un 1 çay bardağı domates salçası 2 yumura 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz Açmak için: ½ bardak un ½ çay bardağı ince irmik Yapılışı: 1 Unun ortasına yukarıdaki gereçleri koyun İyice yoğurarak bir hamur yapın Yaş bez altında 30 dakika bekletin 2 Tekrar yoğurun ve 4 eşit parçaya bölün Yuvarladığınız pazıları yaş bez altına koyun Teker teker alıp altını ve üstünü unlayın Elinizle bastırarak büyütün; sonra oklavaya sararak 2 mm incelikte açın 3 Yufkaların üzerine biraz irmik serpiştirin Bir parmak katlanmamış kısım bırakarak hamuru 3 parmak eninde yuvarlayarak sarın 3 mm ile 1 cm arası, istediğiniz genişlikte parçalara ayırın Hamuru katlanmamış ucundan tutarak açın; irmik serpilmiş tepsiye veya bezin üzerine yayın alıntı |
|