ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Erişte Hamuru (Domatesli) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=179111)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 11:06 PM

Erişte Hamuru (Domatesli)
 
Gereçler:


500 gr makarnalık un

1 çay bardağı domates salçası

2 yumura

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı tuz

Açmak için: ½ bardak un

½ çay bardağı ince irmik


Yapılışı:


1. Unun ortasına yukarıdaki gereçleri koyun. İyice yoğurarak bir hamur yapın. Yaş bez altında 30 dakika bekletin.

2. Tekrar yoğurun ve 4 eşit parçaya bölün. Yuvarladığınız pazıları yaş bez altına koyun. Teker teker alıp altını ve üstünü unlayın. Elinizle bastırarak büyütün; sonra oklavaya sararak 2 mm incelikte açın.

3. Yufkaların üzerine biraz irmik serpiştirin. Bir parmak katlanmamış kısım bırakarak hamuru 3 parmak eninde yuvarlayarak sarın. 3 mm ile 1 cm arası, istediğiniz genişlikte parçalara ayırın. Hamuru katlanmamış ucundan tutarak açın; irmik serpilmiş tepsiye veya bezin üzerine yayın.






alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.