![]() |
Erişte Hamuru (Domatesli)
Gereçler:
500 gr makarnalık un 1 çay bardağı domates salçası 2 yumura 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz Açmak için: ½ bardak un ½ çay bardağı ince irmik Yapılışı: 1. Unun ortasına yukarıdaki gereçleri koyun. İyice yoğurarak bir hamur yapın. Yaş bez altında 30 dakika bekletin. 2. Tekrar yoğurun ve 4 eşit parçaya bölün. Yuvarladığınız pazıları yaş bez altına koyun. Teker teker alıp altını ve üstünü unlayın. Elinizle bastırarak büyütün; sonra oklavaya sararak 2 mm incelikte açın. 3. Yufkaların üzerine biraz irmik serpiştirin. Bir parmak katlanmamış kısım bırakarak hamuru 3 parmak eninde yuvarlayarak sarın. 3 mm ile 1 cm arası, istediğiniz genişlikte parçalara ayırın. Hamuru katlanmamış ucundan tutarak açın; irmik serpilmiş tepsiye veya bezin üzerine yayın. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.