Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
lokmalar, milföylü

Milföylü Lokmalar

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Milföylü Lokmalar



milföylü tarifler - milföylü lokma nasıl yapılır - milföylü tuzlu tarifler

Milföylü lokmalıklar malzemeleri


10 kare milföy hamuru


Taze nane yaprakları


50 gr kaymak


1 kase kurutulmuş domates


1 tatlı kaşığı domates salçası


1 kase siyah zeytin


1 tutam kekik

Milföylü lokmalıklar hazırlanışı


Kurutulmuş domatesleri ılık suda bekletip

küçük doğrayın ve kekikle tatlandırın

Kurutulmuş domatesleri zeytinyağı ile kavurun

Domates salçası ekleyip bir kaç dakika daha kavurun


Milföyleri tezgahın üzerine yayın

Her milföy karesinden iki yuvarlak

(biri büyük diğeri küçük) hamur çıkarın

Büyük yuvarlak milföy hamurunun

üzerine küçük milföyü yerleştirin

Kenarlarından parmak uçlarınızla bastırarak yapıştırın,

ortasını hafif çukurlaştırın


Milföyleri fırın tepsisine dizin

Pişme esnasında çok fazla kabarmaması

için her çukurun içine bir kaç tane bakliyat serpiştirin

200 dereceli fırında 10 dakika pişirin

Fırından alıp bakliyatları içinden çıkarın

Zeytin, taze nane yaprakları,

kurutulmuş domates ve kaymakla süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.