ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Milföylü Lokmalar (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=179024)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 11:21 PM

Milföylü Lokmalar
 
milföylü tarifler - milföylü lokma nasıl yapılır - milföylü tuzlu tarifler
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Milföylü lokmalıklar malzemeleri


10 kare milföy hamuru


Taze nane yaprakları


50 gr kaymak


1 kase kurutulmuş domates


1 tatlı kaşığı domates salçası


1 kase siyah zeytin


1 tutam kekik

Milföylü lokmalıklar hazırlanışı


Kurutulmuş domatesleri ılık suda bekletip

küçük doğrayın ve kekikle tatlandırın.

Kurutulmuş domatesleri zeytinyağı ile kavurun.

Domates salçası ekleyip bir kaç dakika daha kavurun.


Milföyleri tezgahın üzerine yayın.

Her milföy karesinden iki yuvarlak

(biri büyük diğeri küçük) hamur çıkarın.

Büyük yuvarlak milföy hamurunun

üzerine küçük milföyü yerleştirin.

Kenarlarından parmak uçlarınızla bastırarak yapıştırın,

ortasını hafif çukurlaştırın.


Milföyleri fırın tepsisine dizin.

Pişme esnasında çok fazla kabarmaması

için her çukurun içine bir kaç tane bakliyat serpiştirin.

200 dereceli fırında 10 dakika pişirin.

Fırından alıp bakliyatları içinden çıkarın.

Zeytin, taze nane yaprakları,

kurutulmuş domates ve kaymakla süsleyip servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.