![]() |
Zeytinli Mahlepli Çatal |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinli Mahlepli ÇatalMalzeme - Hamur İçin: - Yarım paket Sana yağı - Yarım su bardağı Ayçiçek yağı - Yarım su bardağı yoğurt - 5 yemek kaşığı şeker - 1 yemek kaşığı mahlep - 1 paket kabartma tozu - Aldığı kadar un - 1 tatlı kaşığı tuz - 10 adet siyah zeytin - Üzeri İçin: - Yumurta sarısı - Çörek otu Hazırlanışı Zeytinin çekirdeklerini çıkarıp, küçük küçük doğrayınız ![]() Derin bir kâsenin içinde hamur için gerekli olan tüm malzemeyi karıştırıp, hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar un ekleyerek yoğurunuz ![]() Hamurdan ceviz büyklüğünde paçalar koparıp, rulo yapıp, rulonun iki ucunu çapraz olarak birbirinin üzerine yapıştırınız ![]() Hamurları Sıvı Sana ile yağladığımız tepsiye dizip, üzerlerine bir fırça yardımı ile yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpiniz ![]() Önceden 185 derece de ısıtılmış fırında 35?40 dak üzerleri kızarana kadar pişirip, servis ediniz ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|