![]() |
Dizmene |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() DizmeneDizmene Tarifi - Dizmene Yapılışı - Dizmene Nasıl Yapılır ![]() Malzemeleri Hamur İçin 3 su bardağı un 2 çorba kaşığı yoğurt 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı toz şeker yarım çay bardağı sıvıyağ yarım çay bardağı eritilmiş margarin bir buçuk çorba kaşığı kuru maya yarım su bardağı ılık süt İç Harcı İçin 1 adet soğan 3 çorba kaşığı sıvıyağ 2 su bardağı haşlanıp, ezilmiş nohut karabiber pulbiber tuz Üzeri İçin 1 adet yumurtanın sarısı Hazırlanışı - Sıvıyağ ile margarini karıştırın ![]() ![]() ![]() - İç harcı için, ince kıyılmış soğanı tencereye alıp, sıvıyağda soteleyin ![]() ![]() - Karabiber, pulbiber ve tuzu ekleyip karıştırın ve tencereyi ocaktan alın ![]() ![]() ![]() - Sıvıyağ ve eritilmiş margarin karışımının kalan yarısını hamurlara sürün ve nohutlu iç harcı üzerlerine yayın ![]() - Rulo şeklinde sarıp, yumurta sarısı sürün ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|