Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
açma, börek, kat

Dört Kat Açma Börek

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dört Kat Açma Börek



Dört Kat Açma Börek Tarifi - Dört Kat Açma Böreğin Yapılışı - Dört Kat Açma Börek Nasıl Yapılır

Malzemeler:

1 su bardağı su

2 çorba kaşığı sıvıyağ

1 adet yumurta akı

1 tatlı kaşığı tuz

Alabildiğ kadar un

İçi için:

3 dilim beyaz peynir

Yarım demet maydanoz

Yağlamak için:

Yarım paket margarin

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı

Yapılışı:


Su, sıvıyağ ve yumurta akı karıştırma kabına alınır Üzerine tuz ve ele yapışmayan kıvam alana kadar un eklenerek yoğrulur Yarım saat dinlendirilir Hamur 4 eşit parçaya ayrılır Her parça yuvarlak fırın tepsisi kadar açılır İlk yufka yağlanmış tepsiye yerleştirilir Üzerine erimiş margarin gezdirilir İkinci açılan yufka yerleştirlir Biraz yağ gezdirilir ve peynirli iç serpilir Üzerine üçüncü yufka yerleştirilir ve margarin sürülür Son yufka da yerleştirilir Kalan yağla yumurta karıştırılır Son kata sürülür Börek kare şeklinde kesilir Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir

Not: Açılan yufkalar kalın olduğu için normal börek büyüklüğünde olur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.