ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Dört Kat Açma Börek (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=178964)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 11:31 PM

Dört Kat Açma Börek
 
Dört Kat Açma Börek Tarifi - Dört Kat Açma Böreğin Yapılışı - Dört Kat Açma Börek Nasıl Yapılır

Malzemeler:

1 su bardağı su

2 çorba kaşığı sıvıyağ

1 adet yumurta akı

1 tatlı kaşığı tuz

Alabildiğ kadar un

İçi için:

3 dilim beyaz peynir

Yarım demet maydanoz

Yağlamak için:

Yarım paket margarin

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı

Yapılışı:


Su, sıvıyağ ve yumurta akı karıştırma kabına alınır. Üzerine tuz ve ele yapışmayan kıvam alana kadar un eklenerek yoğrulur. Yarım saat dinlendirilir. Hamur 4 eşit parçaya ayrılır. Her parça yuvarlak fırın tepsisi kadar açılır. İlk yufka yağlanmış tepsiye yerleştirilir. Üzerine erimiş margarin gezdirilir. İkinci açılan yufka yerleştirlir. Biraz yağ gezdirilir ve peynirli iç serpilir. Üzerine üçüncü yufka yerleştirilir ve margarin sürülür. Son yufka da yerleştirilir. Kalan yağla yumurta karıştırılır. Son kata sürülür. Börek kare şeklinde kesilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.

Not: Açılan yufkalar kalın olduğu için normal börek büyüklüğünde olur.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.