![]() |
Dört Kat Açma Börek
Dört Kat Açma Börek Tarifi - Dört Kat Açma Böreğin Yapılışı - Dört Kat Açma Börek Nasıl Yapılır
Malzemeler: 1 su bardağı su 2 çorba kaşığı sıvıyağ 1 adet yumurta akı 1 tatlı kaşığı tuz Alabildiğ kadar un İçi için: 3 dilim beyaz peynir Yarım demet maydanoz Yağlamak için: Yarım paket margarin Üzeri için: 1 adet yumurta sarısı Yapılışı: Su, sıvıyağ ve yumurta akı karıştırma kabına alınır. Üzerine tuz ve ele yapışmayan kıvam alana kadar un eklenerek yoğrulur. Yarım saat dinlendirilir. Hamur 4 eşit parçaya ayrılır. Her parça yuvarlak fırın tepsisi kadar açılır. İlk yufka yağlanmış tepsiye yerleştirilir. Üzerine erimiş margarin gezdirilir. İkinci açılan yufka yerleştirlir. Biraz yağ gezdirilir ve peynirli iç serpilir. Üzerine üçüncü yufka yerleştirilir ve margarin sürülür. Son yufka da yerleştirilir. Kalan yağla yumurta karıştırılır. Son kata sürülür. Börek kare şeklinde kesilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Not: Açılan yufkalar kalın olduğu için normal börek büyüklüğünde olur. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.