Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ekmeği, patetesli

Patetesli Ev Ekmeği

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patetesli Ev Ekmeği



Gereçler:

8-9 bardak kepekli un

2-3 adet haslanmış patates

2 tepeleme yemek kaşığı yaş maya 2 1/2 – 3 bardak ılık su veya süt

1 yemek kaşığı silme tuz


Yapılışı:

1-Çukur bir kaba unla tuzu ekleyin Unun ortasında ılık suyun yarısıyla mayayı ezin

2- Patatesleri rendeleyip unun etrafına serpiştirin Kalan ılık su veya sütü azar azar katarak unla patatesleri karıştırıp yoğurarak bir hamur yapın

3-Üzerini kalın bir bezle kapatın Ilık bir yerde 35-40 dakika bekletin Kabaran hamuru 2-3 dakika daha yoğurun; uzatıp tekrar katlayın 30 dakika ikinci kez mayalandırın

4-iki uzun ekmek kalıbı veya yüksek kenarlı bir tepsi yağlayın Ekmek hamurundan yarısına kadar doldurun Çatalla veya bıçağın sırtıyla çizgiler yapın Üstünü örtün, kalıbın ¾ üne çıkacak kadar kabarmasını bekleyin(20 dk)

5- Isıtılmış sıcak fırında, önce ateşi hafifleterek 20 dakika, sonra normal dereceye getirerek 20 dakika daha pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.