![]() |
Patetesli Ev Ekmeği
Gereçler:
8-9 bardak kepekli un 2-3 adet haslanmış patates 2 tepeleme yemek kaşığı yaş maya 2 1/2 – 3 bardak ılık su veya süt 1 yemek kaşığı silme tuz Yapılışı: 1-Çukur bir kaba unla tuzu ekleyin. Unun ortasında ılık suyun yarısıyla mayayı ezin. 2- Patatesleri rendeleyip unun etrafına serpiştirin. Kalan ılık su veya sütü azar azar katarak unla patatesleri karıştırıp yoğurarak bir hamur yapın. 3-Üzerini kalın bir bezle kapatın. Ilık bir yerde 35-40 dakika bekletin. Kabaran hamuru 2-3 dakika daha yoğurun; uzatıp tekrar katlayın. 30 dakika ikinci kez mayalandırın. 4-iki uzun ekmek kalıbı veya yüksek kenarlı bir tepsi yağlayın. Ekmek hamurundan yarısına kadar doldurun. Çatalla veya bıçağın sırtıyla çizgiler yapın. Üstünü örtün, kalıbın ¾ üne çıkacak kadar kabarmasını bekleyin(20 dk) 5- Isıtılmış sıcak fırında, önce ateşi hafifleterek 20 dakika, sonra normal dereceye getirerek 20 dakika daha pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.