Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
cantık

cantık

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

cantık



HAMUR


- 500gr un

- 1 küp maya

- 250ml su

- 1/2 çorba kaşığı tuz (daha az olabilir)

- 1 çorba kaşığı sıvıyağ

(arzu edilirse 1 yumurta ve 1 çorba kaşığı yoğurtta eklenebilir)

- Üzerine sürmek için bir yumurta sarısı

İÇİ


- 300gr kıyma

- 1 soğan

- tuz

- karabiber
yapılışı

1- Mayayı bir bardak ılık su içinde çözdürün Unu, diğer malzemeler ve maya ile karıştırarak yumuşak, pürüzsüz bir hamur olana kadar yoğurun Hacmi 2,5 katı olana kadar mayalandırın

2- Soğanı rendeleyin ya da küçük küpler halinde doğrayın Kıymaya ekleyin Tuz ve karabiber ile tatlandırın

3- Mayalanmış hamurdan parçalar kopararak avucunuzda 1 cm kalınlığında açın içine 1 çorba kaşığından biraz az kıyma koyun Üzerine 1-2 çorba kaşığı sıvıyağ dökün (yağdan korkmuyorsanız daha da fazla koyabilirsiniz, aslında biz 2-3 kaşık yağ koyuyoruz)

Hamurun ağzını kapatın ve ek yeri alta gelecek şekilde tepsiye dizin

4- Üzerine yumurta sarısı sürerek, çörekotu serpin ve 250°C’de kızarana kadar pişirin Fırından çıkarır çıkarmaz üzerine soğuk su serpin ve buğulanması için hemen bir tepsiyle kapatın

(Altı da kızaracak ve biraz çıtır çıtır olacak)

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.