![]() |
cantık |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() cantıkHAMUR - 500gr ![]() - 1 küp maya - 250ml ![]() - 1/2 çorba kaşığı tuz (daha az olabilir) - 1 çorba kaşığı sıvıyağ (arzu edilirse 1 yumurta ve 1 çorba kaşığı yoğurtta eklenebilir) - Üzerine sürmek için bir yumurta sarısı İÇİ - 300gr ![]() - 1 soğan - tuz - karabiber yapılışı 1- Mayayı bir bardak ılık su içinde çözdürün ![]() ![]() ![]() 2- Soğanı rendeleyin ya da küçük küpler halinde doğrayın ![]() ![]() ![]() 3- Mayalanmış hamurdan parçalar kopararak avucunuzda 1 cm ![]() ![]() ![]() ![]() Hamurun ağzını kapatın ve ek yeri alta gelecek şekilde tepsiye dizin ![]() 4- Üzerine yumurta sarısı sürerek, çörekotu serpin ve 250°C’de kızarana kadar pişirin ![]() ![]() (Altı da kızaracak ve biraz çıtır çıtır olacak ![]() |
![]() |
![]() |
|