ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   cantık (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=178866)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 11:47 PM

cantık
 
HAMUR


- 500gr. un

- 1 küp maya

- 250ml. su

- 1/2 çorba kaşığı tuz (daha az olabilir)

- 1 çorba kaşığı sıvıyağ

(arzu edilirse 1 yumurta ve 1 çorba kaşığı yoğurtta eklenebilir)

- Üzerine sürmek için bir yumurta sarısı

İÇİ


- 300gr. kıyma

- 1 soğan

- tuz

- karabiber
yapılışı

1- Mayayı bir bardak ılık su içinde çözdürün. Unu, diğer malzemeler ve maya ile karıştırarak yumuşak, pürüzsüz bir hamur olana kadar yoğurun. Hacmi 2,5 katı olana kadar mayalandırın.

2- Soğanı rendeleyin ya da küçük küpler halinde doğrayın. Kıymaya ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.

3- Mayalanmış hamurdan parçalar kopararak avucunuzda 1 cm. kalınlığında açın. içine 1 çorba kaşığından biraz az kıyma koyun. Üzerine 1-2 çorba kaşığı sıvıyağ dökün (yağdan korkmuyorsanız daha da fazla koyabilirsiniz, aslında biz 2-3 kaşık yağ koyuyoruz).

Hamurun ağzını kapatın ve ek yeri alta gelecek şekilde tepsiye dizin.

4- Üzerine yumurta sarısı sürerek, çörekotu serpin ve 250°C’de kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarır çıkarmaz üzerine soğuk su serpin ve buğulanması için hemen bir tepsiyle kapatın.

(Altı da kızaracak ve biraz çıtır çıtır olacak.)


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.