![]() |
cantık
HAMUR
- 500gr. un - 1 küp maya - 250ml. su - 1/2 çorba kaşığı tuz (daha az olabilir) - 1 çorba kaşığı sıvıyağ (arzu edilirse 1 yumurta ve 1 çorba kaşığı yoğurtta eklenebilir) - Üzerine sürmek için bir yumurta sarısı İÇİ - 300gr. kıyma - 1 soğan - tuz - karabiber yapılışı 1- Mayayı bir bardak ılık su içinde çözdürün. Unu, diğer malzemeler ve maya ile karıştırarak yumuşak, pürüzsüz bir hamur olana kadar yoğurun. Hacmi 2,5 katı olana kadar mayalandırın. 2- Soğanı rendeleyin ya da küçük küpler halinde doğrayın. Kıymaya ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. 3- Mayalanmış hamurdan parçalar kopararak avucunuzda 1 cm. kalınlığında açın. içine 1 çorba kaşığından biraz az kıyma koyun. Üzerine 1-2 çorba kaşığı sıvıyağ dökün (yağdan korkmuyorsanız daha da fazla koyabilirsiniz, aslında biz 2-3 kaşık yağ koyuyoruz). Hamurun ağzını kapatın ve ek yeri alta gelecek şekilde tepsiye dizin. 4- Üzerine yumurta sarısı sürerek, çörekotu serpin ve 250°C’de kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarır çıkarmaz üzerine soğuk su serpin ve buğulanması için hemen bir tepsiyle kapatın. (Altı da kızaracak ve biraz çıtır çıtır olacak.) |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.