Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
cevizli, çöreği, safranbolu

Cevizli Safranbolu Çöreği

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli Safranbolu Çöreği



Hamur İşleri - Çörekler - Çörek Tarifleri - Cevizli Safranbolu Çöreği Yapılışı - Cevizli Safranbolu Çöreği Tarifi



Malzemeler:


1 su bardağı sıvı yağ

150 gr Eritilmiş Margarin

2 Yumurta

1 bardak Yoğurt

1 paket Kabartma tozu

Tuz

1 su bardağı iri rendelenmiş Ceviz

aldığı kadar Un



Yapılışı:


Bir kaba bir miktar un, eritilmiş margarini , sıvı yaği, 1 yumurtayı ,yoğurdu, cevizi ve tuzu koyun Hepsini yoğurun Hamur elinize yapışıyorsa bir miktar daha un ilave edin


Yumuşak bir hamur elde edin Hamuru unladığınız masaya alın ve yuvarlak bir bicimde açın


Hamurun kalınlığı 1 cm olacakHamurdan uzunlamasina 5 cmlik şeritler kesin Her kestiğiniz şerittende yine bes cm eninde verev şeklinde kareler kesin Yağlanmış tepsinize bu kareleri dizin


Üzerine çırptığınız yumurtayı sürün 180 derece ısıtılmış fırına verinÜzeri pembeleşince fırından çıkarın ve servis yapın




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.