Cevizli Safranbolu Çöreği |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Cevizli Safranbolu ÇöreğiHamur İşleri - Çörekler - Çörek Tarifleri - Cevizli Safranbolu Çöreği Yapılışı - Cevizli Safranbolu Çöreği Tarifi Malzemeler: 1 su bardağı sıvı yağ 150 gr Eritilmiş Margarin 2 Yumurta 1 bardak Yoğurt 1 paket Kabartma tozu Tuz 1 su bardağı iri rendelenmiş Ceviz aldığı kadar Un Yapılışı: Bir kaba bir miktar un, eritilmiş margarini , sıvı yaği, 1 yumurtayı ,yoğurdu, cevizi ve tuzu koyun Hepsini yoğurun Hamur elinize yapışıyorsa bir miktar daha un ilave edin Yumuşak bir hamur elde edin Hamuru unladığınız masaya alın ve yuvarlak bir bicimde açın Hamurun kalınlığı 1 cm olacakHamurdan uzunlamasina 5 cmlik şeritler kesin Her kestiğiniz şerittende yine bes cm eninde verev şeklinde kareler kesin Yağlanmış tepsinize bu kareleri dizin Üzerine çırptığınız yumurtayı sürün 180 derece ısıtılmış fırına verinÜzeri pembeleşince fırından çıkarın ve servis yapın alıntı |
|