![]() |
Fıççın {Fıtçın} |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fıççın {Fıtçın}Malzemeler; Hamuru için; 2 bardak süt ½ bardak tereyağı ½ paket yaşmaya Tuz Aldığı kadar un Harcı için; ½ kg ![]() doğranmış kuzu eti 2 kuru soğan 5 sivribiber 3 domates 2 diş sarımsak 1 kaşık biber salçası Tuz, Pulbiber Üzerine sürmek için; 1 yumurta Hazırlanışı; Süt, eritilmiş yağ, maya, tuz ve unla orta yumuşaklıkta bir hamur yoğurun ![]() Diğer tarafta soğanları, biberleri, domateslerive sarımsağı küp küp doğrayın ve çiğ olarak ete ilave edin ![]() Biber salçası, pulbiber ve tuzunu da ekleyip güzelce harmanlayın ![]() Hamurun yarısından biraz fazlasını merdaneyle tepsinin kenarlarından taşıcak büyüklükte açıp tepsiye yerleştirin ![]() Hazırlanan harcı tepsiye döşeyin ![]() Kalan hamuru tepsi büyüklüğünde açıp tepsiye örtün ![]() ![]() ![]() Tam ortasına sadece üste konan yufkaya çay tabağı büyüklüğünde bir delik açın ![]() Üzerine yumurta sürüp 170 derece ısıtılmış fırında pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
|