ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Fıççın {Fıtçın} (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=178829)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 11:53 PM

Fıççın {Fıtçın}
 
Malzemeler;

Hamuru için;


2 bardak süt

½ bardak tereyağı

½ paket yaşmaya

Tuz

Aldığı kadar un
Harcı için;


½ kg. sotelik

doğranmış kuzu eti


2 kuru soğan


5 sivribiber

3 domates

2 diş sarımsak

1 kaşık biber salçası

Tuz, Pulbiber

Üzerine sürmek için;


1 yumurta

Hazırlanışı;


Süt, eritilmiş yağ, maya, tuz ve unla orta yumuşaklıkta bir hamur yoğurun.


Diğer tarafta soğanları, biberleri, domateslerive sarımsağı küp küp doğrayın ve çiğ olarak ete ilave edin.


Biber salçası, pulbiber ve tuzunu da ekleyip güzelce harmanlayın.


Hamurun yarısından biraz fazlasını merdaneyle tepsinin kenarlarından taşıcak büyüklükte açıp tepsiye yerleştirin.


Hazırlanan harcı tepsiye döşeyin.


Kalan hamuru tepsi büyüklüğünde açıp tepsiye örtün. Alttaki hamurun taşan kısmını üsteki hamura yapıştırarak iki parmak yardımıyla şekilli olarak birleştirin (ki bizimki öyle değil aslında YE#9'un logosundaki kıbınların kapatılma şekli verilmeli, ee o kadarını yapmak için de çerkez olmak lazım ..)


Tam ortasına sadece üste konan yufkaya çay tabağı büyüklüğünde bir delik açın.


Üzerine yumurta sürüp 170 derece ısıtılmış fırında pişirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.