![]() |
Fıççın {Fıtçın}
Malzemeler;
Hamuru için; 2 bardak süt ½ bardak tereyağı ½ paket yaşmaya Tuz Aldığı kadar un Harcı için; ½ kg. sotelik doğranmış kuzu eti 2 kuru soğan 5 sivribiber 3 domates 2 diş sarımsak 1 kaşık biber salçası Tuz, Pulbiber Üzerine sürmek için; 1 yumurta Hazırlanışı; Süt, eritilmiş yağ, maya, tuz ve unla orta yumuşaklıkta bir hamur yoğurun. Diğer tarafta soğanları, biberleri, domateslerive sarımsağı küp küp doğrayın ve çiğ olarak ete ilave edin. Biber salçası, pulbiber ve tuzunu da ekleyip güzelce harmanlayın. Hamurun yarısından biraz fazlasını merdaneyle tepsinin kenarlarından taşıcak büyüklükte açıp tepsiye yerleştirin. Hazırlanan harcı tepsiye döşeyin. Kalan hamuru tepsi büyüklüğünde açıp tepsiye örtün. Alttaki hamurun taşan kısmını üsteki hamura yapıştırarak iki parmak yardımıyla şekilli olarak birleştirin (ki bizimki öyle değil aslında YE#9'un logosundaki kıbınların kapatılma şekli verilmeli, ee o kadarını yapmak için de çerkez olmak lazım ..) Tam ortasına sadece üste konan yufkaya çay tabağı büyüklüğünde bir delik açın. Üzerine yumurta sürüp 170 derece ısıtılmış fırında pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.