Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
börek, şimşak

şimşak börek

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

şimşak börek



Malzemeler


3 yufka

1/2 kg ıspanak

250 gr yoğurt

1 yumurta

1 çay bardağına yakın zeytinyağı

tuz


Hazırlanma Şekli


1- Ispanakları yıkayın, ayıklayın ve bir tencerede sadece tuz ekleyerek biraz öldürün Su eklemeye gerek yok, ıspanak zaten kendi suyunu salıyor

2- Yoğurdu, yumurtayı ve zeytinyağını karıştırarak böreğin sosunu hazırlayın Dilerseniz içine tuz ekleyebilirsiniz

3- Bir yufkayı kare borcamın dibine, kenarları dışarıda kalacak şekilde döşeyin Üzerine sostan 2-3 kaşık dökerek yayın Diger yufkalari gelişigüzel 7-8 parçaya bölün ve sosun üzerine ikinci bir kat yufka döşeyin

4- Sostan yine 2-3 kaşık yayarak üzerine ıspanaklari yayın Yufka-sos-ıspanak şeklinde ıspanaklar bitene kadar devam edin (3 veya 4 kat yufkalı, ıspanaklı kat oluyor)

5- İlk katta kalan yufkanın kenarlarını kapak olarak kullanın ve kalan sosu böreğin üzerine yayın Önceden ısıtılmış fırında, yaklaşık 200° C'de üzeri kızarana kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.