![]() |
şimşak börek
Malzemeler
3 yufka 1/2 kg. ıspanak 250 gr. yoğurt 1 yumurta 1 çay bardağına yakın zeytinyağı tuz Hazırlanma Şekli 1- Ispanakları yıkayın, ayıklayın ve bir tencerede sadece tuz ekleyerek biraz öldürün. Su eklemeye gerek yok, ıspanak zaten kendi suyunu salıyor. 2- Yoğurdu, yumurtayı ve zeytinyağını karıştırarak böreğin sosunu hazırlayın. Dilerseniz içine tuz ekleyebilirsiniz. 3- Bir yufkayı kare borcamın dibine, kenarları dışarıda kalacak şekilde döşeyin. Üzerine sostan 2-3 kaşık dökerek yayın. Diger yufkalari gelişigüzel 7-8 parçaya bölün ve sosun üzerine ikinci bir kat yufka döşeyin. 4- Sostan yine 2-3 kaşık yayarak üzerine ıspanaklari yayın. Yufka-sos-ıspanak şeklinde ıspanaklar bitene kadar devam edin. (3 veya 4 kat yufkalı, ıspanaklı kat oluyor). 5- İlk katta kalan yufkanın kenarlarını kapak olarak kullanın ve kalan sosu böreğin üzerine yayın. Önceden ısıtılmış fırında, yaklaşık 200° C'de üzeri kızarana kadar pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.