ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   şimşak börek (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=178814)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 11:56 PM

şimşak börek
 
Malzemeler


3 yufka

1/2 kg. ıspanak

250 gr. yoğurt

1 yumurta

1 çay bardağına yakın zeytinyağı

tuz


Hazırlanma Şekli


1- Ispanakları yıkayın, ayıklayın ve bir tencerede sadece tuz ekleyerek biraz öldürün. Su eklemeye gerek yok, ıspanak zaten kendi suyunu salıyor.

2- Yoğurdu, yumurtayı ve zeytinyağını karıştırarak böreğin sosunu hazırlayın. Dilerseniz içine tuz ekleyebilirsiniz.

3- Bir yufkayı kare borcamın dibine, kenarları dışarıda kalacak şekilde döşeyin. Üzerine sostan 2-3 kaşık dökerek yayın. Diger yufkalari gelişigüzel 7-8 parçaya bölün ve sosun üzerine ikinci bir kat yufka döşeyin.

4- Sostan yine 2-3 kaşık yayarak üzerine ıspanaklari yayın. Yufka-sos-ıspanak şeklinde ıspanaklar bitene kadar devam edin. (3 veya 4 kat yufkalı, ıspanaklı kat oluyor).

5- İlk katta kalan yufkanın kenarlarını kapak olarak kullanın ve kalan sosu böreğin üzerine yayın. Önceden ısıtılmış fırında, yaklaşık 200° C'de üzeri kızarana kadar pişirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.