Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kayganası, patlıcan

Patlıcan Kayganası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcan Kayganası



Patlıcan Kayganası Tarifi - Patlıcan Kayganası Yapılışı - Patlıcan Kayganası Nasıl Yapılır - Patlıcan Kayganası Malzemeleri

Malzemeler:

3 adet orta boy bostan patlıcanı

2 adet yumurta

1 su bardağı elenmiş un

1 çay bardağı maden suyu

1 yemek kaşığı limon suyu

karabiber

1 tatlı kaşığı kuru nane,

patlıcanları kızartmak için 1 su bardağı sıvıyağ

yeterince tuz

yarım paket kabartma tozu


Hazırlanışı:

Patlıcanları aralıklı soyup kalın yuvarlak dilimler halinde keselim Patlıcan dilimlerini tuzlu suda 30 dakika kadar bekletip, yıkayıp kurulayalım Bir kaba yumurtaları, unu, maden suyunu, limon suyunu, tuzu, karabiberi, naneyi, kabartma tozunu ekleyip karıştıralım Patlıcan dilimlerini hamur bulamacına batırıp çıkararak kızgın sıvıyağda arkalı önlü kızartalım Kızaran patlıcan dilimlerini kâğıt havlu üzerine alalım ve soğutarak servis yapalım

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.