ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Patlıcan Kayganası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=178587)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:34 AM

Patlıcan Kayganası
 
Patlıcan Kayganası Tarifi - Patlıcan Kayganası Yapılışı - Patlıcan Kayganası Nasıl Yapılır - Patlıcan Kayganası Malzemeleri

Malzemeler:

3 adet orta boy bostan patlıcanı

2 adet yumurta

1 su bardağı elenmiş un

1 çay bardağı maden suyu

1 yemek kaşığı limon suyu

karabiber

1 tatlı kaşığı kuru nane,

patlıcanları kızartmak için 1 su bardağı sıvıyağ

yeterince tuz

yarım paket kabartma tozu.


Hazırlanışı:

Patlıcanları aralıklı soyup kalın yuvarlak dilimler halinde keselim. Patlıcan dilimlerini tuzlu suda 30 dakika kadar bekletip, yıkayıp kurulayalım. Bir kaba yumurtaları, unu, maden suyunu, limon suyunu, tuzu, karabiberi, naneyi, kabartma tozunu ekleyip karıştıralım. Patlıcan dilimlerini hamur bulamacına batırıp çıkararak kızgın sıvıyağda arkalı önlü kızartalım. Kızaran patlıcan dilimlerini kâğıt havlu üzerine alalım ve soğutarak servis yapalım.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.