Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
elmalı, kaygana

Elmalı Kaygana 1

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı Kaygana 1



Elmalı Kaygana Tarifi - Elmalı Kaygana Yapılışı - Elmalı Kaygana Nasıl Yapılır - Elmalı Kaygana Malzemeleri

4 kişilik

150 g kepekli buğday unu,

50 g yulaf,

2 yemek kaşığı soya unu,

2 yemek kaşığı buğday filizi,

yarım tatlı kaşığı öğütülmüş anason,

yarım baton vanilyanın içi,

2 yemek kaşığı bal,

4 yumurta,

375 ml süt,

700 g elma,

4 yemek kaşığı tereyağı


1 Unu, yulaf, soya unu, filiz, anason ve vanilya ile karıştırın Balı ve yumurta sarılarını katın, sütü azar azar döküp yumuşak hamur elde edin Hamuru yaklaşık 15 dakika kabarmaya bırakın

2 Elmaları, kabuklarını soymadan ince ince dilimleyin Yumurta aklarını çırpın ve hamura yedirin

3 Teflon tavada 1 yemek kaşığı tereyağı eritin Elma dilimlerin dörtte birini tavanın içine koyun, üzerine hamurun dörtte birini dökün Kapağı kapatıp kayganayı kısık ateşte yaklaşık 5 dakika pişirin Kayganayı ters çevirin ve tekrar 5 dakika pişirin Kalan hamuru ve elmaları aynı şekilde haledin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.