ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Elmalı Kaygana 1 (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=178449)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:57 AM

Elmalı Kaygana 1
 
Elmalı Kaygana Tarifi - Elmalı Kaygana Yapılışı - Elmalı Kaygana Nasıl Yapılır - Elmalı Kaygana Malzemeleri

4 kişilik

150 g kepekli buğday unu,

50 g yulaf,

2 yemek kaşığı soya unu,

2 yemek kaşığı buğday filizi,

yarım tatlı kaşığı öğütülmüş anason,

yarım baton vanilyanın içi,

2 yemek kaşığı bal,

4 yumurta,

375 ml süt,

700 g elma,

4 yemek kaşığı tereyağı


1. Unu, yulaf, soya unu, filiz, anason ve vanilya ile karıştırın. Balı ve yumurta sarılarını katın, sütü azar azar döküp yumuşak hamur elde edin. Hamuru yaklaşık 15 dakika kabarmaya bırakın.

2. Elmaları, kabuklarını soymadan ince ince dilimleyin. Yumurta aklarını çırpın ve hamura yedirin.

3. Teflon tavada 1 yemek kaşığı tereyağı eritin. Elma dilimlerin dörtte birini tavanın içine koyun, üzerine hamurun dörtte birini dökün. Kapağı kapatıp kayganayı kısık ateşte yaklaşık 5 dakika pişirin. Kayganayı ters çevirin ve tekrar 5 dakika pişirin. Kalan hamuru ve elmaları aynı şekilde haledin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.