Kirazlı Krep |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kirazlı Krepkrep tarifi - krep hamuru nasıl hazırlanır - krep hamurunun yapılışı MALZEMESİ 4 kişilik 3 yumurta 4/5 su bardağı süt 80 gram (1,5 çay bardağı) un tereyağı tozşeker 20 adet kiraz kiraz keçeli bir tutam tuz YAPILIŞI: 1) Yumurtaları, un, bir tutam tozşeker ve tuzla çırpın Sürekli karıştırarak yavaş yavaş soğuk sütü ekleyin Sonunda karışım, pütürsüz ve kadifemsi olmalı![]() 2) 24 cm lik bir tavada ceviz büyüklüğünde tereyağı eritin Önceden hazırladığınız yumurtalı karışımdan bir kepçe koyun Bu sıvıyı tavanın dibine iyice yayın ve iki taraflı kızartın![]() 3) Yumurtalı karışım bitinceye kadar, diğer krepleri de aynı şekilde kızartın Hepsi bitince her birinin ortasına bolca kiraz reçeli yayın![]() 4) Bazı krepleri yelpaze, bazılarını da bohça gibi kapatın Su ve şeker karışımında birkaç dakika kalmış taze çileklerle süsleyerek, ılık servis yapmalısınız![]() alıntı |
|
|
|