![]() |
Kirazlı Krep
krep tarifi - krep hamuru nasıl hazırlanır - krep hamurunun yapılışı
MALZEMESİ 4 kişilik 3 yumurta 4/5 su bardağı süt 80 gram (1,5 çay bardağı) un tereyağı tozşeker 20 adet kiraz kiraz keçeli bir tutam tuz YAPILIŞI: 1) Yumurtaları, un, bir tutam tozşeker ve tuzla çırpın. Sürekli karıştırarak yavaş yavaş soğuk sütü ekleyin. Sonunda karışım, pütürsüz ve kadifemsi olmalı. 2) 24 cm.lik bir tavada ceviz büyüklüğünde tereyağı eritin. Önceden hazırladığınız yumurtalı karışımdan bir kepçe koyun. Bu sıvıyı tavanın dibine iyice yayın ve iki taraflı kızartın. 3) Yumurtalı karışım bitinceye kadar, diğer krepleri de aynı şekilde kızartın. Hepsi bitince her birinin ortasına bolca kiraz reçeli yayın. 4) Bazı krepleri yelpaze, bazılarını da bohça gibi kapatın. Su ve şeker karışımında birkaç dakika kalmış taze çileklerle süsleyerek, ılık servis yapmalısınız. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.