![]() |
Afgan Ekmeği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Afgan EkmeğiAfgan Ekmeği nasıl yapılır - Nan-i Afghani tarifi Malzemeler * 1 ![]() * 7 gr ![]() * 1 küp şeker * 4 bardak un(tam buğday unu kullandım) * 1/4 su bardağı zeytinyağı * 1 yumurta sarısı * üzerine serpiştirmek için çörek otu * tuz ![]() Yapılışı * Mayayı hamur kabına alıp 1 ![]() ![]() ![]() ![]() * Kalan suyu da azar azar ekleyerek hamuru yoğurun gerekirse fazladan su ilave edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Mayalana hamuru 8 eşit parçaya bölüp , parçaları yuvarlayın ![]() * Her bir hamur topunu 9-10 cm uzunluğunda 1/2 cm kalınlığında oval şekil vererek açın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|