ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Afgan Ekmeği (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=178368)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:10 AM

Afgan Ekmeği
 
Afgan Ekmeği nasıl yapılır - Nan-i Afghani tarifi


Malzemeler


* 1.5 su bardağı ılık su

* 7 gr. kuru maya

* 1 küp şeker

* 4 bardak un(tam buğday unu kullandım)

* 1/4 su bardağı zeytinyağı

* 1 yumurta sarısı

* üzerine serpiştirmek için çörek otu

* tuz

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Yapılışı


* Mayayı hamur kabına alıp 1.5 bardak suyun birazıyla ,şekeri ekleyip 10 dakika bekletin. Üzeri köpük köpük olup kabarınca, zeytinyağı katıp karıştırın.Un ve tuzu mayalı karışıma ekleyin.

* Kalan suyu da azar azar ekleyerek hamuru yoğurun gerekirse fazladan su ilave edin.Hafif ele yapışan bir hamur elde ettikten sonra 15 dakika dinlenmeye bırakın. Sonra tekrar yoğurun.Hamur elastik olunca üzerini kapatıp 1-1.5 saat mayalandırın.

* Mayalana hamuru 8 eşit parçaya bölüp , parçaları yuvarlayın.

* Her bir hamur topunu 9-10 cm uzunluğunda 1/2 cm kalınlığında oval şekil vererek açın.Üzerini çatalla çizin , yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpiştirin. 190 derece fırında 25- 30 dakika pişirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.