![]() |
Yağlama |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() YağlamaYağlama Tarifi - Yağlama Nasıl Yapılır - Yağlama Malzemeleri Yağlama 1 kilo un 250 gr kıyma 3 soğan, tuz 1 çorba kaşığı salça 1 adet bayat ekmek Kırmızıbiber Ceviz büyüklüğünde yaş maya Tuz 1- Maya ılık suda eritilir ![]() ![]() ![]() ![]() 2- Yumurta büyüklüğünde parçalar koparılıp, merdane ile büyük bir tabak büyüklüğünde açılır 3- Açılan hamur, saç, soba veya aygaz üzerinde kullanılan saçlar üzerinde pişirilir ![]() ![]() 4- Servis tabağına bir yufka yerleştirilip, üzerine kıymalı iç yerleştirilir ![]() ![]() ![]() ![]() 5- Üst üste pasta görünümü veren bu hamurlar 8 parçaya bölünür ![]() ![]() ![]() ![]() İçin Hazırlanması: 1- Soğan ince ince doğranır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2- Ayrıca sarımsaklı yoğurt hazırlamayı unutmayınız ![]() 3- Kıymalı iç oldukça sulu (çorba gibi) olmalıdır ki yufkaları ıslatıp yumuşatsın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|